Vandaag hadden we een kookworkshop met collega’s om zo het afscheid van Mevrouw de Vries te vieren. Koken, babbelen, lekker eten, zingen en afscheid nemen dus. Het thema van de kookworkshop was ‘De Hollandse Pot’ en ook deze workshop werd voor het eerst op ons uitgeprobeerd en het bleek een succes. Een van de onderdelen was worst maken en dat heb ik nu echt nog nooit gedaan tijdens een kookworkshop dus ik was er als de kippen bij om in het ‘worst maak groepje’ te zitten. Resultaat? De worst was heerlijk! Wat er verder op het menu stond?
De eerste gang was echt groenten van het seizoen. Vacuüm gegaarde asperges met saus en een gepocheerd ei (op speciale wijze gepocheerd).
Tweede gang groentesoep a la Indah (qua ingrediënten had zij namelijk nog meer smaak toegevoegd) met zelfgemaakte vermicelli.
Derde gang was andijviestamppot met spekjes en de runderworstjes.
Laatste gang appeltaart met gecarameliseerde saus en rozijntjes gemarineerd in Grand Marnier. Hollandse pot toch? In ieder geval hadden alle collega’s weer hun best gedaan en is er denk ik wel door iedereen heerlijk gesmuld van onze zelfgemaakte gerechten.
Kookmeesters
Kromme Nieuwegracht 18
3512 HH Utrecht