Mini Aardappelquiches

Ingrediënten: 500 gram kruimige aardappels, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie, zout, 100 gram plakjes ontbijtspek, 3 eieren, 125 ml kookroom, 75 gram geraspte kaas, 3 bosuien,

Aantal quiches: 12

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp 500 gram geschilde aardappels met een rasp (of in een keukenmachine, veiliger voor je vingers). Meng de geraspte aardappels met 2 theelepels Provençaalse kruiden, 3 eetlepels olie en wat zout. Verdeel de geraspte aardappels over de 12 holletjes van de cupcakevorm. Druk goed aan. Zet de cupcakevorm ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak ondertussen 100 gram in stukjes gesneden plakjes ontbijtspek knapperig in een hete pan. Klop 3 eieren met 125 ml kookroom. Roer er vervolgens 75 gram geraspte kaas door.

Verdeel 3 in ringen gesneden bosui en de gebakken ontbijtspek over de aardappelbakjes. Vul vervolgens met het ei-mengsel. Zet de cupcakevorm ongeveer nog 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *