Nog iets wat we deze week meenamen uit België, een beenhammetje. Voor de grap zeiden we nog tegen elkaar of het ook in de magnetron opgewarmd kon worden. Wat bleek dat kon… Het was een voorgebraden beenhammetje. Ik heb het zelf gewoon in de oven verwarmd, leek mij logischer. Wat apart is, in de Nederlandse beenhammetjes heb ik eigenlijk nooit een been zien zitten. In dit beenhammetje dus wel. De ham moesten we er dus afsnijden, of trekken bijna pulled pork dus (alleen heeft dat een andere kruiding en is het van een ander deel van het varken). We aten er Zwitserse röstischotel bij. 0
Nog iets wat we deze week meenamen uit België, een beenhammetje. Voor de grap zeiden we nog tegen elkaar of het ook in de magnetron opgewarmd kon worden. Wat bleek dat kon… Het was een voorgebraden beenhammetje. Ik heb het zelf gewoon in de oven verwarmd, leek mij logischer. Wat apart is, in de Nederlandse beenhammetjes heb ik eigenlijk nooit een been zien zitten. In dit beenhammetje dus wel. De ham moesten we er dus afsnijden, of trekken bijna pulled pork dus (alleen heeft dat een andere kruiding en is het van een ander deel van het varken). We aten er Zwitserse röstischotel bij. 0
Het lijkt op de beenhammetjes die ik zocht (in NL).
Kun je me laten weten WAAR in België je ze hebt gevonden?
Ik heb ze bij DelHaize in Turnhout gekocht, op de Parklaan. Het was van het Delhaizemerk zelf en zat in doosje.
Mooi, woon vlak bij de grens, dus ik kan makkelijk een Delhaize vinden.