Chocolademousse

Echt dit recept heeft al heel veel keer op Brutsellog gestaan, maar het blijft gewoon zo lekker en waarom er van afwijken. Sowieso moet je deze chocolademousse eens gemaakt hebben, tenminste als je van chocolademousse houdt. Vandaag was voor mij de reden om dit weer eens te maken dat ik nog een bekertje slagroom in de koelkast had staan wat tegen de datum aan liep. De andere ingrediënten had ik ook al in huis, dus de keuze was snel gemaakt!

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Aantal toetjes: 5

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in mooie toetjesglazen of bekers. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen minstens 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet van chocolademousse! Smul ze!

0

Delen mag :

Eén antwoord op “Chocolademousse”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *