Ingrediënten: 1/2 pak rijst, 2 eetlepels sojasaus, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Roer wanneer de rijst is afgekoeld er 2 eetlepels sojasaus door. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak kort mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerbakkend door. Breng eventueel op smaak met een beetje ketjap manis. Erbij vegasaté. Eet smakelijk!
0