Van Euroma kreeg ik een pakket met alle verschillende kruiden van Meatballs & Co opgestuurd. Ik ben benieuwd. Gehakt kruiden vind ik best lastig om een goede smaak te krijgen. Als eerste probeer ik de Vietnamese gehaktkruiden om Banh Mi Hiu Mai te maken, een Vietnamese snack op een baguette met een bijpassende sojasaus.
Ingrediënten: 4 kleine stokbroodjes (of afbak pistolets), 500 gram gehakt, 1 pakje Meatballs & Co gehaktkruiden Vietnamees, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 1 komkommer, 150 gram geraspte wortel,
Aantal personen: 3
Als je afbak pistolets hebt bak je die natuurlijk het eerst. Meng 500 gram gehakt met de gehaktkruiden uit het pakje Meatballs & Co Vietnamees, voeg 1 ei, 2 eetlepels paneermeel en zout toe naar smaak. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Beleg ondertussen de broodjes al met plakjes komkommer en geraspte wortel. Verdeel vervolgens de gehaktballetjes er over en daarna de saus uit de verpakking). Eet smakelijk!
0
Ik heb hiervan van de week de Griekse en Turkse gehaktkruiden gekocht. Ben heel benieuwd. Wordt vervolgd…
Groetjes Ferry.
Ben benieuwd wat je van die smaken vind. Ik zal ze ook binnenkort eens proberen 🙂
Hier nog een berichtje van mij…
Gisteren de Griekse gehaktkruiden uitgeprobeerd. Lekkere balletjes met de echte Griekse smaak. Precies zoals je ze bij de Griek krijgt. We hebben ervan genoten! Ik zou zeggen gauw uitproberen Anja.
Groetjes Ferry.
Als ik een recept lees verwacht ik een uitleg van hoe het smaakt. Of is dit alleen reclame?
Dit is gewoon wat ik heb gegeten, Brutsellog is namelijk een eetdagboek met wat ik elke dag eet. Hoe het smaakt? Heel kruidig, beetje pittig maar door de komkommer krijg je juist weer een frisse smaak erbij. Wat je wel moet doen is wat spelen met het zout, de een hoeft helemaal geen extra zout erbij de ander juist wel. De zout zit namelijk er apart bij.
Over de smaak kan ik niets zeggen.
Maar de Vietnamese keuken is toch meer van het verse met veel kruiden en groenten.
Smakelijke groet,
Oh ja dat geloof ik best, ik ken de Vietnamese keuken niet echt. Het was overigens best wel veel kruiding in vergelijking met het gehakt 🙂