Dit recept vond ik wel toepasselijk op mijn ‘oudejaarsavond’. Het recept stamt uit een kookboek wat ooit in 1973, mijn geboortejaar, is verschenen. Wel wat aangepast natuurlijk.
Ingrediënten: 1 prei, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kurkuma, nootmuskaat, peper, 250 gram gehakt, 1 blik doperwten met worteltjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, aardappelpuree, paneermeel,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 in ringen gesneden prei met 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kurkuma, kaneel en peper tot de prei zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak tot het gehakt los en bruin is. Voeg 1 blik doperwten met worteltjes (uitgelekt) toe. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus. Schep alles in een ovenschaal. Verdeel er aardappelpuree over. Strooi er een beetje paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
0
mijn probleem voor morgen ……wat eten we?
nu direct opgelost!!! ……heb alles in huis!!!!
Super, scheelt gelijk weer een ritje naar de winkel ?
Het was heeeeeeeerlijk!!!!
Fijn om te horen!