Ingrediënten: 500 gram mager rundvlees, zout, peper, bloem, 4 flinke uien, 1 eetlepel appelstroop, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 bouillonblokje, 500 ml water, 1 laurierblaadje, 2 plakjes ontbijtkoek,
Aantal personen: 3
Snijd 500 gram rundvlees in blokjes bestrooi met zout, peper en bloem. Bak het vlees in 10 minuten bruin in hete boter. Voeg 4 in grove stukken gesneden uien toe. Bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel appelstroop, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 verkruimeld bouillonblokje en ongeveer 500 ml water toe. Roer goed door en breng kort aan de kook. Doe er 1 laurierblaadje bij.Zet de pan met de deksel er op op laag vuur voor ongeveer 2 uur. Aan het einde van de kooktijd haal je de deksel van de pan. Verkruimel er 2 plakjes ontbijtkoek boven. Zet het vuur wat hoger zodat de saus wat gaat indikken. Haal het laurierblaadje uit de hachee. Lekker met frieten. Eet smakelijk!
0