Nog een lange cursusdag en zelfs op een vrijdag. Heel vreemd voor mij om op een vrijdag naar het werk te reizen, al jaar en dag is de vrijdag voor mij een vrije dag. Helemaal fijn was dat Britt haar inmiddels beroemde Kip Curry maakte. Lekker!
Ingrediënten: naanbrood, 1 kipfilet, 1 theelepel ketoembar, 2 uien, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 5 tomaten, 400 ml kokosmelk,
Aantal personen: 3
Bereid het naanbrood volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet met 1 theelepel ketoembar tot de kip bruin is. Schep de kipfilet uit de pan. Voeg vervolgens 2 gesnipperde uien toe met 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 laurierblaadjes en 1 blikje tomatenpuree. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg 5 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak kort mee. Voeg daarna 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Doe vervolgens de kipfilet terug in de pan en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen. Serveer met het naanbrood (of rijst). Eet smakelijk!
Is de curry te scherp? Voeg dan eventueel wat suiker toe.
0
hi anja, lijkt me heerlijk! ga ik zeker een keer maken.
Zeker doen, het is echt lekker!