Zelf gebruik ik voorgebraden gehaktballen, maar als je nog gehaktballen over hebt kan je het ook goed maken. Je kan de berehap ook in de frituur doen.
Ingrediënten: 4 voorgebraden gehaktballen, 3 uien,
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snij 4 voorgebraden gehaktballen en 3 uien in schijfjes. Doe op een saté stokje afwisselend een schijfje gehakt en een schijfje ui, eindig met een schijfje gehaktbal. Doe dit voor alle gehaktballen. Leg de ‘berehap’ in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!
Tip voor mijzelf: volgende keer de uien dunner snijden en de berehap eerst even rondom bakken in de koekenpan.
0
In de snackbar gaan de berenhappen in de frituur daardoor wordt de ui ook zacht. Maar ja, wil jij ze in de frituur hebben?
Uhm heb geeneens een frituurpan 🙂 dus dan moet je andere dingen verzinnen ….
Dat is wat ze in Limburg een Spoetnik noemen!!! Heerlijk uit de friture met curry!!!
Ha, ik heb ook geen frituur, wat een stinkding, dus inderdaad andere opties zoeken:)
Héél Nederland noemt het een bereklauw maar in het limburgse is het een spoetnik ????????
Een BereKlauw is een chocolade bakje gevuld met room….
Ook lekker met pindasaus.
@Schaap:
Was het niet een Berehap ?