Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, sambal, 250 gram gehakt, 1 pot HAK bonenmix kikkererwten, maïs, kidneybonen, bruine bonen, 1 klein blikje maïs, 10 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 6 tacoschelpen, plakjes kaas,
Aantal personen: 3
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het het gehakt tot het bruin en rul is. Voeg de HAK bonenmix, 1 klein blikje maïs, 10 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet ondertussen 6 tacoschelpen in een ovenschaal. Vul de schelpen met het gehaktmengsel. Bedek met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas goed kan smelten en de tacoschelpen warm worden. Eet smakelijk!
0
Die gaan het worden vandaag! Wist even niet wat ik eens zou gaan maken, maar nu wel. Dank je wel weer voor je inspiratie en altijd zo lekker “doe maar gewoon” recepten met ruimte voor eigen creativiteit en nádenk-opties :-)) Niet tot op de letter- en hoeveelheid uitgeschreven, ik houd daarvan! Goed weekend Anja en partner!
Dank je wel voor je compliment 🙂
En een beetje van een dittem en een beetje van een dattum maakt het wel weer steeds een beetje een ander gerecht 😉
Groetjes Anja (en Michel)
Dat bedoel ik, “beetje van dattum en dittum” 🙂 Ik heb ze inmiddels gemaakt en ze waren héérlijk! Ik heb er nog wat boogjes bleekselderij bijgedaan en geraspte winterwortel. Gewoon, omdat het kan 😉 En omdat ik dat in huis had. En geraspte pizzakaas i.p.v. plakjes.
Bedankt voor de inspiratie hoor!
En dat maakt koken (en bloggen) leuk ?