Bami Goreng
Ingrediënten: 2 1/2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, knoflookpoeder, 1 kipfilet, noodles, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel tomatenketchup, gemberpoeder, 200 gram hamblokjes, 1 prei,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop en een beetje knoflookpoeder. Marineer hier 1 in blokjes gesneden kipfilet in. Laat de kipfilet minstens een uurtje marineren. Zet het water op om de noodles te koken. Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel tomatenketchup en een beetje gemberpoeder in een keukenmachine. Bak de boemboe in hete olie. Voeg de gemarineerde kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 200 gram hamblokjes en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei is geslonken. Voeg de gekookte noodles en eventueel het restje marinade toe. Warm nog even goed op hoog vuur. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *