Na al dat vlees van gisteren bij Carnevino gisteravond was het vandaag echt wel eens tijd voor vegetarisch. Dat werd deze courgette ovenschotel.
Ingrediënten: 2 courgettes, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 rode paprika, 500 ml gezeefde tomaat, peper, Provençaalse kruiden, mozzarella, geraspte kaas, basilicum,
Aantal personen: 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 2 courgettes met een spiraalsnijder in slierten. Bestrooi met zout. Dep de courgette-slierten droog. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de paprika zacht is. Voeg de courgetteslierten toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gezeefde tomaat toe. Roer door. Breng op smaak met peper en Provençaalse kruiden. Schep alles in een ovenschaal. Leg er stukjes mozzarella en geraspte kaas op. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. Doe er op je bord nog wat basilicum bij. Eet smakelijk!
0