Indisch Stoofvlees
Dit is echt zo lekker: Indisch stoofvlees. Vandaag had ik ook de tijd om het te maken en ik maakte weer genoeg voor een weeshuis. We zijn maar met zijn tweetjes. Een deel gaat de diepvries in, voor als ik weer eens geen inspiratie heb voor een boodschappenlijstje. Het andere deel gaat de koelkast in om dinsdag gebruikt te worden in een spaghettisaus (ook zo lekker). Uiteraard hebben we er vandaag ook van gegeten, terwijl er een rode vlag was tijdens formule 1.

Ingrediënten: 750 gram magere runderlappen, bloem, zout, peper, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kruidnagelpoeder, 250 gram champignons, scheutje azijn, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 pot doperwten en worteltjes, rijst, frietchips,

Aantal personen: 4

Bestrooi 750 gram in blokjes gesneden magere runderlapjes met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar en kruidnagelpoeder op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimelde bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) toe en warm het geheel goed door. Serveer met rijst en frietchips. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *