Indische Kip met Rijst
Vandaag maakte Britt het eten. Het werd Indische Kip met rijst. Dit hebben we ooit eerder gemaakt, maar deze keer hebben we er meer groenten ingedaan en heeft Britt de verhouding van de saus iets aangepast. In ieder geval was deze ook weer erg lekker.

Ingrediënten: rijst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 3 kippendijen, 1 zak Oosterse wokgroenten, 100 ml water, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels zoete chilisaus, 4 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas, 100 gram taugé,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 gesnipperde uien met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 3 in blokjes gesneden kippendijen toe en bak de kipdijen bruin. Voeg 1 zak Oosterse wokgroenten toe. Roerbak ongeveer 3 minuten mee. Voeg 100 ml water, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels chilisaus, 4 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels pindakaas en 100 gram taugé toe. Roer goed door en laat het vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *