Japanse Hartige Pannenkoek met Spitskool en Japanse Saus
Okonomiyaki
Ingrediënten: 2 eieren, 100 gram bloem, 160 ml kippenbouillon, 400 gram spitskool, 3 bosuitjes, 2 eetlepels gefruite uitjes, 100 gram cervelaat,

Aantal personen: 3

Meng 100 gram bloem met 2 eieren en 160 ml kippenbouillon. Klop tot een glad beslag. Voeg vervolgens 400 gram fijngesneden spitskool, 3 in ringen gesneden bosuien, 2 eetlepels gefruite uitjes en 100 gram in kleine stukjes gesneden cervelaat toe aan het beslag. Schep het beslag in een hete koekenpan met wat boter en olie. Bak de pannenkoekjes ongeveer 10 minuten aan elke kant op laag tot middelhoog vuur. Serveer de Okonomiyaki met de Okonomiyaki saus. Eet smakelijk!

Okonomiyaki Saus
Ingrediënten: 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd, 2 eetlepels basterdsuiker,

Meng 8 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel worchestersaus, 6 eetlepels mirin, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels basterdsuiker. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken.

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *