Balletjes in Tomatensaus
Dit is niet de meest appetijtelijke foto, maar eigenlijk waren de balletjes in tomatensaus zo lekker. Deze keer had ik de saus ook met worteltjes gemaakt. Een goede toevoeging.

Ingrediënten: 12 Zweedse gehaktballetjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 potje wortels, 3 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis, zout, water,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt) en 3 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak even mee. Roer 1 blikje tomatenpuree toe. Roer even door. Schep alles in een schaal. Voeg 1 eetlepel ketjap manis toe. Pureer tot een gladde saus (als dat lukt) met een staafmixer. Voeg wat water toe als de saus te dik blijft. Doe de gehaktballetjes in de pan samen met de saus. Warm even goed door. Lekker met aardappelpuree. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *