Ingrediënten: kleine bloemkool, kleine broccoli, rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 250 gram gehakt, 3 eetlepels pindakaas, scheutje melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,
Aantal personen: 3
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de bloemkool en broccoli gaar in kokend water met wat zout. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 3 eetlepels pindakaas, een scheutje melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Roer door, zodat je een pindasaus krijgt. Serveer de bloemkool en broccoli met de rijst en gehakt-pindasaus. Eet smakelijk!
0