Gehaktbal in Luikse Saus
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 zakje gehaktkruiden met ui, 1 ei, 1 ui, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 250 ml water, 2 eetlepels appelstroop, rozijnen,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 zakje gehaktkruiden met ui en 1 ei. Draai er 3 gehaktballen van. Doe de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui tot het goudbruin is. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml water toe (blijf goed roeren). Voeg 2 eetlepels appelstroop en wat rozijnen toe. Laat de appelstroop smelten. Laat de saus even op laag vuur zachtjes koken zodat de saus indikt. Serveer de saus met de gehaktballen uit de oven. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *