Rollade met Ham en Kaas en Champignonsaus
Vandaag, 26 augustus 2018, is Brutsellog 13 jaar geworden! Al 13 jaar maak ik foto’s van wat ik eet… Deze keer zijn we niet uit eten gegaan om de Brutsel-verjaardag te vieren. De afgelopen vakantie hebben we dat al genoeg gedaan. Ik maakte vandaag deze rollade, was ook weer lang geleden.

Ingrediënten: 1 rollade, 250 gram champignons, bloem, 200 ml kookroom, zout, peper, ham, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de rollade in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.

Maak de champignonroomsaus. Bak 250 gram in plakjes gesneden champignons tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer even door. Voeg geleidelijk 200 ml kookroom toe. Breng kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.

Haal het netje of touwtjes van de rollade. Snijd de rollade in plakken. Leg een schijf rollade in een ovenschaal, leg hierop een plakje ham en een plakje kaas. Daarna weer een schijf rollade en weer een plakje ham en dan weer kaas. Ga zo door tot je geen rollade meer hebt. Verdeel de champignonroomsaus over de rollade. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden voor zeker 15 minuten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *