Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 1 theelepel sambal, 1 grote prei, 2 teentjes knoflook, 200 gram champignons, 2 eetlepels bloem, 300 ml kokosmelk, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel nandan masala, zout, peper, gefruite uitjes,
Aantal personen: 3
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets met 1 theelepel sambal. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk ongeveer 300 ml kokosmelk toe, zoveel tot je een goede saus hebt. Voeg 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel nandan masala, zout en peper toe. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met rijst en gefruite uitjes. Eet smakelijk!
0