Portugees Gestoofd Rundvlees

Ingrediënten: 1 kilo riblappen, zout, peper, 4 eetlepels rode wijnazijn, 2 flinke uien, 3 teentjes knoflook, paprikapoeder, 100 ml rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 laurierblaadjes,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht). Snij 1 kilo riblappen in grote blokjes, bestrooi met zout en peper. Bak de blokjes riblap bruin in hete boter. Schep het uit de pan en houd het apart. Voeg wat extra boter toe en laat 4 eetlepels rode wijnazijn verdampen. Voeg 2 in ringen gesneden uien toe en laat de uien zacht worden. Voeg vervolgens 3 fijngehakte teentjes knoflook toe en paprikapoeder naar smaak. Laat de uien in 15 minuten bruin kleuren. Voeg 100 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree en 2 laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra water toe zodat het rundvlees onderstaat. Doe de deksel op de pan en zet de pan ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Lekker met friet en een salade. Eet smakelijk!

1

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *