Ingrediënten: 750 gram gehakt, 2 teentjes knoflook, 1 ei, 1 zakje stoofvleeskruiden, paneermeel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, water, 1 eetlepel appelstroop, zilveruitjes,
Aantal personen: 4
Meng 750 gram gehakt met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 ei, 1 klein zakje stoofvleeskruiden en paneermeel. Draai er kleine gehaktballen van. Bak de gehaktballen rondom bruin. Bak in een steelpan 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak even mee. Voeg geleidelijk wat water toe, net zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt. Voeg 1 eetlepel appelstroop toe. Laat de appelstroop smelten. Voeg wat zilveruitjes toe. Warm het even door. Serveer de Luikse saus met de gehaktballen. Eet smakelijk!
0