Kapucijners eten we wel vaker rond dit tijdstip van het jaar, althans volgens het menu in Brutsellog “vorige jaren”. Zo kwam ik op het idee om het weer eens te maken. Was weer ouderwets lekker!
Ingrediënten: 300 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, 1 prei, 250 gram champignons, 1 pot kapucijners of jonge veldertjes, 1 appel, 2 eetlepels appelstroop, kerriepoeder, peper,
Aantal personen: 3
Bak 300 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 theelepel sambal tot het bijna knapperig is. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 250 gram in plakjes champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 pot kapucijners, 1 geschilde en in blokjes gesneden appel en 2 eetlepels appelstroop toe. Warm het geheel zo’n 10 minuten door. Breng op smaak met wat kerriepoeder en peper. Lekker met röstirondjes uit de Airfryer. Eet smakelijk!
0