Deze soep is eigenlijk bedoeld voor vier personen, te veel dus voor ons twee. Wel lekker om morgen als lunchsoepje te eten.
Ingrediënten: 1 ui, knoflookpoeder, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 1 wortel, 1 prei, 1 kippenbouillonblokje, 1200 ml water, 1 kipfilet, 2 handjes tortellini, 100 ml kookroom, 2 plakjes belegen kaas,
Aantal personen: 4
Bak 1 gesnipperde ui met wat knoflookpoeder, gemberpoeder en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden wortel en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg 1 verkruimeld blokje kippenbouillon en 1200 milliliter water toe. Breng kort aan de kook. Leg 1 kipfilet in de soep. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Haal de kipfilet er uit. Trek de kipfilet in stukjes. Doe de kipfilet terug in de pan samen met 2 handjes tortellini. Laat 5 minuten koken. Roer door de soep 100 ml kookroom en 2 plakjes kaas. Laat nog eens 5 minuten zachtjes koken. Eet smakelijk!
0