Wafels met Bananenijs, Slagroom en Chocoladesaus

Wafels
Ingrediënten: 4 eieren, 250 gram bloem, 1 eetlepel suiker, 1 zakje gist, 200 ml water, 300 ml melk, 100 gram boter,

Aantal wafels: 18

Splits 4 eieren. Meng 250 gram bloem met 4 eidooiers en 1 eetlepel suiker. Meng 1 zakje gist met 200 ml lauwwarm water en meng dit door het bloembeslag. Meng 300 ml lauwwarme melk met 100 gram gesmolten boter. Meng dit ook door het bloembeslag. Klop 4 eiwitten stijf. Schep dit voorzichtig door het beslag. Laat het beslag een uur rusten met een doek over de kom. Bak de wafels in 6 minuten in het wafelijzer.

Bananenijs
Ingrediënten: 500 gram bananen (gepeld), 250 gram Diamant frucht-eis zauber,

Mix 500 gram banaan met 250 gram frucht-eis zauber met de staafmixer tot een schuimige massa. Zet het vervolgens een nachtje in de diepvries.

Serveer de wafels met een bolletjes bananenijs, slagroom en chocoladesaus. Smul ze!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *