Ingrediënten: 400 gram aardappelschijfjes, 1 ui, knoflookpoeder, kaneel, 250 gram gehakt, 1 aubergine, 1 blik tomatenblokjes, oregano, 125 gram ricotta, 50 gram geraspte kaas,
Aantal bakjes: 3
Kook 400 gram aardappelschijfjes 5 minuten in kokend water. Giet af en houdt apart. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met knoflookpoeder en wat kaneel tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden aubergine toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe en breng op smaak met een beetje oregano. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng ondertussen 125 gram ricotta met 50 gram geraspte kaas. Doe in een ingevet ovenschaaltje een laagje aardappelschijfjes, een laag gehakt-aubergine, vervolgens weer een laagje aardappelschijfjes en als laatste een laagje ricotta-kaas. Maak zo de andere bakjes ook af. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Zet de bakjes (ik krijg er 2 in als ik de bakplaat gebruik) in de Airfryer 15 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
0