Eindelijk weer eens gekookt, al is het nog steeds warm. Maar zo’n gerecht waarbij alles in 1 pan kan is helemaal top.
Ingrediënten: 1 ui, 2 theelepels Surinaamse kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 kipfilet, 1/2 blikje tomatenpuree, rijst, 400 ml water, 200 gram sperzieboontjes, 2 handjes rozijnen,
Aantal personen: 2
Bak in een hapjespan 1 gesnipperde ui met 2 theelepels Surinaamse kerriepoeder en 1 theelepel gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak mee tot de kipfilet wit is. Voeg vervolgens 1/2 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens de rijst toe. Roer even om. Giet er 400 ml water bij en voeg 200 gram sperziebonen en 2 handjes rozijnen toe. Breng kort aan de kook. Zet het vuur lager en leg de deksel op de pan. Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen tot de rijst en sperzieboontjes gaar zijn. Roer af en toe! Eet smakelijk!
0
Hoeveel gram rijst is nodig voor de biryani?
Dat is voor 2 personen ongeveer 150 gram.
Goed, dank je wel!