Bavette van de BBQ
Wie jarig is mag kiezen wat hij of zij eet. Michel koos daarom om lekker te barbecueën, gewoon om dat leuk is om te doen en ook lekker is. Hij maakte deze keer bavette, een groot stuk rundvlees wat we gisteren hadden gehaald bij de boerenslagerij.

Ingrediënten: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder, mespuntje chilipoeder, 500 gram bavette,

Aantal personen: 3

Maak een rub van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel zeezout, 1/2 eetlepel suiker, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel koffiepoeder, 1/2 theelepel cacaopoeder, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel komijnpoeder en mespuntje chilipoeder. Wrijf de bavette helemaal in met de rub. Laat even liggen en steek ondertussen de barbecue aan. Verhit de barbecue tot 120 a 130 graden. Doe een vleesthermometer in de bavette. Leg de bavette op de barbecue, indirect verhit. Laat de bavette tot een kerntemperatuur van 55 graden komen. Dit duurde bij ons ongeveer een kleine 45 minuten. Bak daarna nog even op direct vuur de bavette aan. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten. Snijd de bavette tegendraads in plakjes. Serveer met friet en gegrilde groenten van de bbq. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *