Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml melk, 250 bouillon, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, peper, 125 gram hamblokjes,
Snij 1 bloemkool beetgaar in kokend water met wat zout. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 250 ml melk en 250 ml bouillon toe. Haal de saus van het vuur af als de saus de gewenste dikte heeft. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en peper. Roer 125 gram hamblokjes door de kaassaus. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Wij hebben er aardappelschijfjes bij gegeten. Eet smakelijk! 0
Anja: Bloemkool met Ham-Kaassaus – Brutsellog – @brutsellog http://bit.ly/fq3Chn