Varkenshaas met Champignons en Ham in Roomsaus
Ingrediënten: 1 varkenshaas, 150 gram champignons, 100 gram ham, 40 gram boter, 40 gram bloem, 250 ml kookroom, 150 ml bouillon van een half blokje, 1 theelepel Franse mosterd, 2 theelepels sojasaus,

Bak 1 in blokjes gesneden varkenshaas bruin en gaar in een koekenpan. Voeg 150 gram in kwarten gesneden champignons en 100 gram gesneden ham toe. Roerbak tot de champignons gaar zijn.

Smelt 40 gram boter. Voeg 40 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml kookroom en ongeveer 150 ml ml bouillon toe. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Breng vervolgens de saus op smaak met 1 theelepel Franse mosterd en 2 theelepels sojasaus. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de varkenshaas met champignons en ham met de roomsaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *