Bloemkool met Ham-Kaassaus

Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, zout, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 100 gram geraspte kaas, 125 gram hamreepjes, nootmuskaat, peper,

Aantal personen: 2

Kook de bloemkool (in roosjes gesneden) gaar in water met wat zout. Smelt 25 gram boter. Voeg, als de boter is gesmolten, 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Haal van het vuur af. Voeg al roerende 250 ml melk toe. Zet op een laag vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Laat de kaas smelten. Voeg 125 gram hamreepjes toe en warm het geheel op laag vuur door. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de bloemkool met de ham-kaassaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Eén antwoord op “Bloemkool met Ham-Kaassaus”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *