Ingrediënten: 4 gehaktballen, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 380 ml vleesfond (1 potje), 3 eetlepels appelstroop, 30 gram rozijnen, 2 eetlepels aardappelzetmeel, beetje water,
Aantal personen: 4
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 4 gehaktballen (al gekruid) in een ovenschaal, zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak 2 gesnipperde uien tot het zacht is. Voeg 2 eetlepels azijn toe en bak even mee op laag vuur. Voeg 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 30 gram rozijnen toe. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten iets in dikken. Meng 2 eetlepels aardappelzetmeel met een beetje water. Voeg dit toe aan de saus om het zo te binden. Roer goed door. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Lekker met Vlaamse friet en een salade. Eet smakelijk!
0
Die luikse saus lijkt me echt heerlijk!