Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus
Ingrediënten: 1 ui, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, scheutje rode wijn, 250 ml bouillon, 1 blik sperziebonen,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Roer even door. Giet een scheutje rode wijn toe. Roer goed door. Voeg vervolgens ongeveer 250 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt). Voeg 1 blik sperziebonen (uitgelekt) toe. Warm het geheel goed door. Lekker met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *