Pasta Bolognese van de BBQ
Stormachtig weer vandaag. Gelukkig werd het in de middag droog en kon ik nog even boodschappen doen. Michel heeft later op de middag de barbecue aangezet, zodat deze pasta bolognese langzaam kon stoven. Tussen wat kleine buitjes door heeft hij alle ingrediënten bij elkaar geroerd tot deze pasta bolognese. Het was precies genoeg voor twee, de pan was schoon leeg.

Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, tijm, 200 gram sucadelap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, water, zout, spaghetti,

Aantal personen: 2

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak 100 gram fijngesneden ontbijtspek aan in een Dutch oven. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in kleine blokjes gesneden wortel en wat tijm toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 200 gram fijngesneden sucadelap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna water (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Zorg dat de barbecue op een lagere temperatuur komt. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Breng de saus eventueel op smaak met zout. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *