Ingrediënten: 350 gram magere rundvlees, zout, peper, 4 uien, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels azijn, kruidnagelpoeder, 500 ml bouillon, rijst,
Aantal personen: 2
Snij 350 gram mager rundvlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Bak het rundvlees rondom bruin in hete boter. Schep, als het bruin is, de rundvlees uit de pan en houdt even apart. Bak in het achtergebleven vet 4 gesnipperde uien ongeveer 5 minuten. Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak kort mee. Doe de riblappen terug in de pan. Voeg vervolgens 2 eetlepels azijn, kruidnagelpoeder naar smaak en 500 ml bouillon toe. Breng kort aan de kook en laat het vervolgens met de deksel schuin op de pan minstens 2 uur op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de hachee met rijst. Eet smakelijk!
0