Stoofvlees
Ingrediënten: 750 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 2 uien, 3 teentjes knoflook, tijm, 1 wortel, een scheutje azijn, 500 ml bouillon, 1 plak ontbijtkoek,

Aantal personen: 4

Snij 750 gram rundvlees in blokjes. Bestrooi het met bloem, zout en peper. Bak het rundvlees in porties bruin en houd het even apart. Bak in het achtergebleven vet 2 in ringen gesneden uien met 3 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm naar smaak tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden wortel toe en bak mee tot de wortel bijna zacht is. Blus met een scheutje azijn. Doe het rundvlees terug in de pan. Voeg zoveel bouillon tot alles ‘onder staat’ (ongeveer 500 ml). Breng het kort aan de kook en laat het geheel vervolgens zo’n 2 uur op laag vuur pruttelen. Roer een kwartier voor dat je gaat eten een plak ontbijtkoek (verkruimeld) door het vlees, zo bind de saus beter. Lekker met een salade en Franse frietjes. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *