Ingrediënten: 225 gram pure chocolade, 70 gram boter, 375 m slagroom, 2 eieren, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel Amaretto,
Smelt au bain marie 225 gram pure chocolade met 70 gram boter. Klop 375 ml slagroom lobbig met een beetje suiker. Klop in een andere schaal 2 eieren met 2 eetlepels honing. Schep daarna voorzichtig de slagroom, ei-mengsel, 1 eetlepel Ameretto en de chocolade goed door elkaar. Schep het chocolade in schaaltjes of wijnglazen. Zet dit voor zeker een uur in de koelkast om het op te stijven. Eet smakelijk!
1
niet alle ingrediënten ( honing ) staan bij de ingrediëntenlijst
Dank je voor het opmerken, ik heb het er zojuist bijgezet!
Dit is niet de lekkerste versie van de chocolade mousse! 🙂 Kijk op https://www.brutsellog.nl/2015/02/28/chocolademousse-9/ daar staat een betere.
Nee hoor deze is vele malen beter!
komen de verhoudingen weg nauw? dit is een recept voor 4 personen, maar als ik voor 8 personen wil maken, is alles dan gewoon x2? weet dat dat bij pattiserie wel eens anders kan zijn
Het is al weer een tijdje geleden dat ik dit gemaakt heb, maar het lijkt me dat alles keer 2 kan. En anders in 2x maken.