Worst met Aardappelpuree en Uienjus

Ingrediënten: 750 gram aardappels, zout, klontje boter, nootmuskaat, 2 saucijsworsten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, tijm, een flinke scheut rode wijn, 300 ml bouillon,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook 750 gram aardappelen gaar in water met wat zout tot het gaar is. Stamp met een klontje boter (en eventueel wat kookvocht) tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat en wat zout.

Bak, terwijl de aardappelen koken, 2 saucijsworsten rondom bruin in hete boter. Doe de worsten in een ovenschaaltje en laat ze verder garen in de voorverwarmde oven. Bak in de achtergebleven boter op laag vuur 2 gesnipperde uien met 2 teentjes knoflook en wat tijm tot de uien bruin zijn. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 300 ml bouillon toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Serveer de aardappelpuree met de saucijsworsten en de uienjus. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *