Ingrediënten: 2 kipfilets, 3 prei, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, tijm, 2 eetlepels bloem, 1 glas witte wijn, 300 ml melk, 1 glas water, 1 saucijs, bladerdeeg, 1 ei,
Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet goudbruin in olie. Voeg 3 in ringen gesneden prei, 1 gesneden wortel, 3 gesneden stengels bleekselderij en naar smaak wat tijm toe. Laat dit op een laag vuur ongeveer 15 minuten bakken. Zet het vuur weer hoger en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roerbak kort. Voeg dan beetje bij beetje 1 glas witte wijn, 300 ml melk en een glas water toe. Roer dit goed. Laat het dan 30 minuten pruttelen op een laag vuur. Ontvel 1 saucijs en draai van het worstvlees balletjes. Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Schep hier kipmengel in en leg hierop de balletjes saucijs. Leg over de vulling bladerdeeg zodat je niets van de vulling meer kan zien.Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei. Zet de taartvorm in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!
Brutsellog
Een blog met alles wat Anja dagelijks eet.