Naast de muffins met appel en spekkoekkruiden heeft Michel ook deze chocolademuffins gebakken!
Ingrediënten: 100 gram roomboter, 100 gram pure chocolade, 500 gram bloem, 120 gram suiker, 5 eetlepels cacaopoeder, 5 theelepels bakpoeder, zout, 3 eieren, 300 ml melk,
Aantal muffins: 18
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 100 gram roomboter. Hak 100 gram pure chocolade in kleine stukjes. Meng 500 gram bloem met 120 gram suiker, 5 eetlepels cacaopoeder, 5 theelepels bakpoeder en wat zout. Meng 3 eieren met 300 ml melk. Mix de melk met eieren door de bloem. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en mix nog even. Roer als laatste de chocolade stukjes door het beslag. Doe papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm. Vul de vormpjes met het beslag. Zet de muffinvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de muffins uit de muffinvorm en laat het goed afkoelen. Smul ze!
0