Tomatensoep met Balletjes

Ik had nog tomaten die nodig op moesten. Daarom heb ik de tomaten verwerkt in deze tomatensoep. Lekker met balletjes, want dat is nog zo ouderwets.

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 6 trostomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 2 bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis, 100 gram soepballetjes (verse, AH),

Aantal personen: 4

Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Ontvel 6 trostomaten, wij deden dat met een dunschiller, en snij de tomaten in blokjes. Voeg de tomaatblokjes toe aan de ui en bak mee tot de tomaten zacht zijn. Voeg 500 ml gezeefde tomaat, 2 verkruimelde bouillonblokjes, 1/2 eetlepel ketjap manis en 100 gram soepballetjes toe. Roer goed door. Laat op laag vuur een uurtje pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik wordt. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *