Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 centimeter gember, 1 Spaanse peper (uit het groentepakket), 1 scheutje citroensap, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kardemom, 300 gram kipdijfilet, 1 nasi/bami groentepakket, 1 blik kokosmelk (400 ml) 1 eetlepel maizena, water,
Aantal personen: 3
Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 centimeter gember, 1 Spaanse peper (uit het groentepakket), 1 scheutje citroensap, 2 eetlepels vissaus, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel kardemom in een keukenmachine of met de staafmixer. Bak 300 gram in blokjes gesneden kipdijfilet tot het gaar is. Voeg 1 nasi/bami groentepakket toe. Bak tot de groente zacht zijn. Voeg de boemboe en 1 blik kokosmelk toe. Roer goed door en breng aan de kook. Maak ondertussen een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en wat koud water. Voeg het maizenapapje toe aan de kip curry. Zet het geheel op een laag vuurtje. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus goed kan indikken. Serveer met rijst. Eet smakelijk!
0