Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 150 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blikje tomatenpuree. 1 blik tomaatblokjes, ketjap manis, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,
Aantal personen: 3
Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in een wok met hete boter, gewoon op het fornuis, 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, tijm en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Roerbak het gehakt rul en los. Voeg 150 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Roerbak even mee. Laat de saus lekker lang pruttelen op laag vuur.
Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat en roer er 75 gram geraspte kaas door.
Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje bechamelsaus en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel, bechamelsaus en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!
0