Vandaag kwamen Britt en haar vriend eten, alvast voor moederdag. Het werd een driegangendiner. Zelf hadden we al bedacht cannelloni te maken en Britt had als toetje tiramisu bedacht. Dan moest er sowieso carpaccio bij vonden we zelf. Kortom een Italiaanse diner.
We hebben wel een les geleerd: cannelloni-rolletjes van te voren en daarna in de koelkast zetten, is geen goed idee. Toen we het er uithaalden om de ontbijtspek er om heen te wikkelen bleek de pasta al te breken. Het beste is om de cannelloni-rolletjes korter van te voren te vullen. Maar het resultaat was wel lekker. Op één rolletje na was het schoon op!
Ingrediënten: 500 gram gehakt, gehaktkruiden, 3 teentjes knoflook, 12 deelblokjes spinazie (diepvries), 2 plakken kaas, 16 cannelloni-rolletjes, ontbijtspek, 2 pakjes Heinz gekruide tomaatblokjes met knoflook, gezeefde tomaten,
Aantal rolletjes: 16
Meng 500 gram gehakt met gehaktkruiden, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 12 ontdooide deelblokjes spinazie en 2 in hele kleine stukjes plakken kaas. Vul met een theelepel voorzichtig de cannelloni-rolletjes (wij konden 16 rolletjes vullen). Omwikkel de cannelloni-rolletjes elk met een plakje ontbijtspek. Bak de rolletjes aan op de barbecue. Leg de rolletjes vervolgens in een ovenschaal. Verdeel de gekruide tomaatblokjes en gezeefde tomaat erover. Verdeel er nog wat kaas over. Laat de cannelloni-rolletjes gaar worden op de barbecue. Eet smakelijk!
0