Van Der Valk – Wolvega
No altijd stond er een ‘uitje naar keuze’ van Britt open. Dit had ze vorig jaar al voor haar verjaardag gekregen, maar was nog niet ingelost. Dit weekend stond het dan op de planning. Veel uitgebreider dan gedacht, dus gelijk ook al een cadeau voor haar aankomende verjaardag. Wij gingen al een dag eerder richting Wolvega. Omdat het zo warm was hebben we ‘s middags lekker wat ‘rondgehangen’ op het terras van Van der Valk en hebben we er ‘s avonds gegeten.

Qua voorgerecht waren we beide eensgezind. Dat werd de ‘Kara Age’. Dit was kippendij in tempura met noodles, bimi, sesamsaus en furikake.

Van Der Valk Wolvega broodplankje
Naast dit voorgerecht kregen we ook een klein broodplankje. Dit was kennelijk standaard. Op het plankje een kruidenboter en een gezouten boter met twee kleine broodjes.

Van Der Valk Wolvega ravioli
Daarna de hoofdgerechten. Ik heb deze keer voor een vegetarisch gerecht gekozen omdat me dat zo lekker klonk. Het werd de ravioli. Ravioli gevuld met aubergine in een roomsaus met Parmezaanse kaas, een groentespaghetti en kersentomaatjes.

Van Der Valk Wolvega kipsaté
Michel koos de kipsaté. Een saté van kippendij mer pindasaus, gebakken ui, cassave, kroepoek en gewokte groente.

Van Der Valk Wolvega bijgerechten
Bij de hoofdgerechten hadden we deze bijgerechten: frietjes, bietjes met appel en een rauwkostsalade.

Van Der Valk Wolvega dame blanche
Het nagerecht was voor mij standaard: een dame blanche. Drie bolletjes vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en een brownie.

Van Der Valk Wolvega trifle
Michel koos de trifle. Dit was kersen met bokkenpootjes, een vanillecrème, praline-roomijs en slagroom.

De gerechten waren heerlijk. De gerechten werden lekker vlot geserveerd en zo op het terras met een beetje wind was het heerlijk vertoeven.

Van Der Valk Hotel Wolvega
Atalanta 10
8472 CA Wolvega (Wolvegea)

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *