No altijd stond er een ‘uitje naar keuze’ van Britt open. Dit had ze vorig jaar al voor haar verjaardag gekregen, maar was nog niet ingelost. Dit weekend stond het dan op de planning. Veel uitgebreider dan gedacht, dus gelijk ook al een cadeau voor haar aankomende verjaardag. Wij gingen al een dag eerder richting Wolvega. Omdat het zo warm was hebben we ‘s middags lekker wat ‘rondgehangen’ op het terras van Van der Valk en hebben we er ‘s avonds gegeten.
Qua voorgerecht waren we beide eensgezind. Dat werd de ‘Kara Age’. Dit was kippendij in tempura met noodles, bimi, sesamsaus en furikake.
Naast dit voorgerecht kregen we ook een klein broodplankje. Dit was kennelijk standaard. Op het plankje een kruidenboter en een gezouten boter met twee kleine broodjes.
Daarna de hoofdgerechten. Ik heb deze keer voor een vegetarisch gerecht gekozen omdat me dat zo lekker klonk. Het werd de ravioli. Ravioli gevuld met aubergine in een roomsaus met Parmezaanse kaas, een groentespaghetti en kersentomaatjes.
Michel koos de kipsaté. Een saté van kippendij mer pindasaus, gebakken ui, cassave, kroepoek en gewokte groente.
Bij de hoofdgerechten hadden we deze bijgerechten: frietjes, bietjes met appel en een rauwkostsalade.
Het nagerecht was voor mij standaard: een dame blanche. Drie bolletjes vanille-ijs, warme chocoladesaus, slagroom en een brownie.
Michel koos de trifle. Dit was kersen met bokkenpootjes, een vanillecrème, praline-roomijs en slagroom.
De gerechten waren heerlijk. De gerechten werden lekker vlot geserveerd en zo op het terras met een beetje wind was het heerlijk vertoeven.
Van Der Valk Hotel Wolvega
Atalanta 10
8472 CA Wolvega (Wolvegea)