Indische Tomaten-Pindasoep
Deze soep kwam weer eens voor in de ‘populair’ op Brutsellog lijstjes.Toen noemde ik het Indische tomatensoep, maar eigenlijk is deze naam beter. Er zit genoeg pindakaas in. In plaats van in een soeppan maakte ik het deze keer in een wok. Net zo makkelijk.

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas, 500 ml gezeefde tomaat, 750 ml water, 1 kippenbouillonblokje, 200 gram kipdijfilet, 50 gram taugé,

Aantal personen: 4

Mix in een keukenmachine 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder tot het fijn is. Bak de boemboe in een wok aan in olie of boter. Voeg 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas en 500 ml gezeefde tomaat toe. Bak even kort mee. Voeg vervolgens 750 ml water en 1 verkruimeld kippenbouillonblokje toe. Breng kort aan de kook. Voeg 200 gram in stukjes gesneden kipdijfilet toe. Zet de pan op een laag vuurtje. Laat de soep een minuut of 30 minuten zachtjes pruttelen. Doe zo’n 10 minuten voor het klaar is 50 gram taugé toe. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *