Bloemkoolbom van de Barbecue
Een bloemkoolbom ben ik weleens vaker tegengekomen via blogs en socials. Het leek me altijd wel leuk om te maken, een beetje boetseren met gehakt. Vandaag hadden we eigenlijk iets anders gepland, maar we waren nog even bij de Albert Heijn om een andere boodschap te doen. Daar zag Michel een kleine bloemkool liggen. Het was snel beslist, wat voor vandaag gepland was werd verschoven en de bloemkoolbom werd het avondeten van vandaag. Het bleek een goede beslissing, want het was me een partij lekker.

Ingrediënten: 1 kleine bloemkool, 300 gram gehakt, 1 ei, gehaktkruiden, 1 plak kaas, 100 gram ontbijtspek, Koreaanse barbecuesaus,

Aantal personen: 2

Kook van te voren 1 kleine bloemkool in zijn geheel in 10 minuten beetgaar in kokend water. Laat de bloemkool afkoelen. Steek de barbecue aan en verhit de barbecue naar 200 graden. Meng 300 gram gehakt met 1 ei en gehaktkruiden. Leg de bloemkool in een skillet of een ovenschaal. Bekleed de bloemkool met een laagje gehakt. Zorg dat het laagje overal even dik is. Leg er een plakje kaas op. Verdeel er vervolgens plakjes ontbijtspek om, zodat je het gehakt en de kaas niet meer ziet. Smeer er als laatste nog een laagje Koreaanse barbecuesaus over. Zet de ‘bloemkoolbom’ ongeveer 1 uur op de barbecue van 180 graden. Eet smakelijk!
Bloemkoolbom van de Barbecue doormidden

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *