Van onze vrienden kregen we onlangs Portugees zout. Vier verschillende soorten zout. Eentje ervan was ‘barbecue’. Zout met allerlei kruiden er in. Perfect voor een shaslick.
Ingrediënten: 1 varkenshaas, barbecuekruiden met zout, 1 paprika, 4 champignons, 1 klein blikje ananasschijven, 1 eetlepel kruidenboter, 1 eetlepel Koreaanse barbecuesaus,
Aantal spiesen: 4
Verhit de barbecue naar 200 graden. Doe de draaispit op de barbecue. Snijd de varkenshaas in schijven. Kruid de varkenshaas met barbecuekruiden. Snijd de paprika, champignons en ananasschijven in stukken. Rijg de varkenshaas afwisselend met de paprika, champignons en ananas. Doe de spiesen aan het draaispit en zet het op de barbecue. Maak een mengsel van 1 eetlepel kruidenboter en 1 eetlepel Koreaanse barbecuesaus. Smeer de champignons met dit mengsel in. Laat het draaispit ongeveer 20 minuten draaien op de barbecue. Lekker met een salade. Eet smakelijk!
0