Gehaktballetjes in Champignonroomsaus
Dit recept vond ik bij Kookmutsjes.com. Ik heb het op mijn eigen manier gedaan. Ik kijk vooral naar de combinatie van de ingrediënten bij een recept. Zo’n gestylde foto als op hun site zal je bij mij trouwens niet zien. Wanneer ik klaar ben met koken is het opscheppen, foto maken en eten.

Ingrediënten: 350 gram gehakt, gehaktkruiden, 1 ui, 3 teentjes knoflook 2 aardappels, 250 gram champignons, 200 ml water, 200 ml kookroom, scheutje ketjap manis, 1 maggiblokje,

Aantal personen: 2

Meng 350 gram gehakt met gehaktkruiden. Draai er 12 gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houdt apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 2 geschilde en in blokjes gesneden aardappel tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 200 ml water, 200 ml kookroom, 1 scheutje ketjap manis en 1 verkruimeld maggiblokje toe. Roer goed door en breng aan de kook. Doe de gehaktballetjes terug in de pan. Zet de pan op laag vuur. Laat de saus in zo’n 30 minuten indikken. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *